Ziektebeleid

Elke kinderopvang heeft een eigen protocol met betrekking tot ziekte. Daarbij wordt gekeken naar het welbevinden van het zieke kind, maar ook naar de mogelijkheden van de leidsters om een ziek kind extra aandacht te geven en mogelijke consequenties voor de andere kinderen.

Bij kinderdagverblijf Bloem hanteren we de regel dat een kind met koorts boven 38,5 graden Celsius niet op de kinderopvang kan zijn. Indien de temperatuur lager is maar wij merken dat het kind zich niet goed genoeg voelt om op de opvang te zijn (spugen, diarree) zullen wij de ouders bellen om het kind te komen ophalen. Een ziek kind heeft veel aandacht en zorg nodig. Dat kan het beste van de ouders zelf komen.

Als kinderen ziek zijn moeten ze thuis gehouden worden. Indien uw kind door ziekte niet naar de opvang komt dient u dit in de ochtend door te geven. Vanaf 38,5 graden moet het kind binnen een redelijke termijn worden opgehaald. Wij geven geen zetpillen om de koorts te onderdrukken.

Op de vestigingen hebben wij de GGD protocollen voor infectieziekten die je indien gewenst kan inlezen.

 

Schrijf je kind gratis en vrijblijvend in!

Binnen 5 minuten is het geregeld.
Gratis inschrijvenGratis inschrijven

Nieuws

Kinderdagverblijf Bloem in de prijzen

Afgelopen najaar ontvingen 17 kinderdagverblijven  een consumentenprijs van  reviewplatform Opiness.nl als beloning voor de hoge rapportcijfers [...]

Nieuwe openingstijden

Bloem is vanaf 1 september 2016 langer open! Wij gaan open vanaf 07.30 en zijn [...]

Nieuwe vestiging in de Waalstraat

Kinderdagopvang Bloem opent per 1 januari 2017 een nieuwe vestiging in de Rivierenbuurt. Onze derde [...]