Lid van de Kwaliteitskring

kwaliteitskring-128
De GGD inspectie hanteert tegenwoordig een strenger controle systeem, waarbij er drie zones zijn in kwaliteit: groen, oranje en rood. Vanzelfsprekend is groen: goed of excellent, oranje: gevaren zone en rood: slecht.

De GGD en de gemeente Amsterdam hebben Kinderdagverblijf Bloem voorgedragen als ‘Een voorbeeld voor anderen in Amsterdam, groener dan groen’. Hier zijn wij uiteraard enorm trots op!

Dit jaar werden wij door de GGD en de gemeente uitgenodigd en gefeliciteerd met onze groene code en de excellente kinderopvang die wij aan kinderen en ouders bieden. Samen met vier andere kinderopvang organisaties die allen jaren op rij positieve rapportages van de GGD ontvingen werd ons gevraagd een Kwaliteitskring te vormen. Kinderdagverblijf Altijd Lente, Kids & Zo, Mirakel en Telraam vormen samen met Kinderdagverblijf Bloem de ‘groener dan groen’ organisaties in Amsterdam.

Slechts 17% van de kinderdagverblijven in Amsterdam zit in de groene zone. Hier wil de gemeente verandering inbrengen. Er moet meer gehandhaafd worden en de GGD kijkt behalve naar veiligheid, hygiëne en kind-pedagogisch medewerkster ratio, juist ook naar de pedagogische kwaliteit van het kinderdagverblijf. Samen met de Kwaliteitskring, GGD en gemeente willen wij er voor zorgen dat er alleen nog groene excellente kinderopvang wordt aangeboden in Amsterdam.