Creativiteit

Wij zullen activiteiten aanbieden en de kinderen kunnen daaraan meedoen als ze daar zin in hebben. De mogelijkheden zijn zeer gevarieerd. Ze kunnen natuurlijk tekenen met potloden of krijtjes, schilderen of kleien, scheuren, knippen, plakken of gewoon lekker kliederen met lijm (‘het materiaal ontdekken’).

Maar het gebeurt dus vaak dat we met een paar kindjes een activiteit doen, en een aantal andere kinderen vrij spelen. Zo doet ieder kind dat waar zijn of haar behoeftes op dat moment liggen.

Theater

Naast het ‘knutselen’ met allerlei materialen krijgen de kinderen geregeld een theaterlesje. Een leidster met een achtergrond in jeugd en volwassen theater verzorgt de ‘lessen’ op de peutergroep. Daarbij maakt ze gebruik van accessoires, zoals verkleedkleren of zelf geknutselde hoedjes, toverstaffen of vleugeltjes. Ook bewegen de kinderen daarbij op muziek.

Muziek & dans

We besteden veel aandacht aan muziek en dans. Dit is voor de meeste kinderen een goede uitlaatklep. Het belangrijkste vinden wij dat kinderen plezier hebben in het uiten van hun creativiteit.

Bloem werkt samen met Stichting Memorabele Momenten. Dit betekent dat er wekelijks een jonge getalenteerde artiest met steeds een ander instrument bij ons op bezoek komt om de kinderen kennis te laten maken met bijzondere mensen, muziek, dans en andere vormen van kunst vanuit alle werelddelen. Ook door de baby’s wordt er heel enthousiast gereageerd op de bezoeken van Memo.

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar DIRECT INSCHRIJVEN CONTACT OPNEMEN BEREKEN UW NETTO BIJDRAGE

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar DIRECT INSCHRIJVEN CONTACT OPNEMEN BEREKEN NETTO BIJDRAGE

emergency shelter and compensation

Nederlandse versie Emergency childcare To our regret, we will have to close our doors from Wednesday 16 December, until at least 18 January 2021, as a result of Covid-19. The closure is not due [...]

Noodopvang en compensatie

English version Noodopvang Tot onze spijt moeten wij met ingang vanaf woensdag 16 december onze deuren sluiten, tot tenminste 18 januari 2021, als gevolg van Covid-19. De sluiting heeft niet te maken met het [...]

Slaap kindje slaap

Slapen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zeker voor jonge kinderen. Tijdens de slaap verwerken en ordenen de hersenen namelijk de gebeurtenissen en informatie van die dag. En je kunt je voorstellen dat een [...]