Ontwikkelingsproblematiek

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo en volgorde, maar het kan voorkomen dat kinderen zich toch niet helemaal ontwikkelen ‘zoals het hoort’. Mochten wij het vermoeden hebben dat iets dergelijks aan de hand is met een van de kinderen, zullen wij dit om te beginnen voorleggen aan de ouders of verzorgers. Er wordt dan besproken of het eventueel nodig lijkt advies van buitenaf te vragen.

De mogelijkheden hiervoor zijn uiteenlopend. Zo is er de mogelijkheid een VTO-team in te zetten (vroegtijdige onderkenning ontwikkelingsstoornissen). Het VTO-team komt het kind op het kinderdagverblijf observeren, stelt een diagnose en verwijst zonodig door.

Iets dergelijks is het project Integrale Vroeghulp. Het verschil tussen deze en het VTO-team is dat de Integrale Vroeghulp ook een behandelplan maakt en dit uitvoert. Verder zijn er de Bureaus Jeugdzorg en de Opvoedwinkel die we om advies kunnen vragen bij eventuele problemen.

Dit zijn slechts enkele van de vele instanties die wij, en wij willen nogmaals benadrukken, altijd in overleg met ouders, kunnen benaderen wanneer het vermoeden bestaat dat een kind achterblijft in zijn of haar ontwikkeling.

 

Schrijf je kind nu in!

Inschrijven en kosteloos en vrijblijvend.
Gratis inschrijvenGratis inschrijven

Nieuws

Kinderdagverblijf Bloem in de prijzen

Afgelopen najaar ontvingen 17 kinderdagverblijven  een consumentenprijs van  reviewplatform Opiness.nl als beloning voor de hoge rapportcijfers [...]

Nieuwe openingstijden

Bloem is vanaf 1 september 2016 langer open! Wij gaan open vanaf 07.30 en zijn [...]

Nieuwe vestiging in de Waalstraat

Kinderdagopvang Bloem opent per 1 januari 2017 een nieuwe vestiging in de Rivierenbuurt. Onze derde [...]