Zelfstandigheid

Het stimuleren van zelfstandigheid vinden wij heel erg belangrijk.

Bij kinderdagverblijf Bloem laten we de kinderen, wanneer ze daar aan toe zijn, zelf hun boterham smeren, hun tanden poetsen, zichzelf aan- en uitkleden. Daarbij kijken wij uiteraard bij ieder kind individueel waar het aan toe is. Het is waar dat je kinderen niet moet onderschatten of ze uit gemakzucht dingen uit handen moet nemen (het gaat nou eenmaal sneller als jij het even voor ze doet). Maar het is aan de andere kant ook heel belangrijk dat je ze niet overschat. Als je kinderen namelijk teveel dingen laat doen waar ze eigenlijk nog niet aan toe zijn, kan dat tot gevolg hebben dat ze onzeker worden. Het is dus kwestie zoveel mogelijk de gulden middenweg te zoeken.

Prikkelen

Op het moment dat wij denken dat een kind er aan toe is zullen we het prikkelen om bepaalde dingen zelfstandig te doen. Bijvoorbeeld; zelf je jas aantrekken (ondersteboven op de grond leggen, armen er in en dan over je hoofd). Als het lukt dan juichen we ze toe en zijn ze erg trots op zichzelf, lukt het nog even niet dan zullen we ze helpen en laten zien hoe ze het misschien een volgende keer zelf kunnen doen.

Van zelfstandigheid krijgen kinderen zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen is de basis van waaruit ze op ontdekkingstocht durven gaan en zich op hun eigen manier en op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

 

Schrijf je kind nu in!

Inschrijving is geheel vrijblijvend en kosteloos.
Gratis inschrijvenGratis inschrijven

Nieuws

Kinderdagverblijf Bloem in de prijzen

Afgelopen najaar ontvingen 17 kinderdagverblijven  een consumentenprijs van  reviewplatform Opiness.nl als beloning voor de hoge rapportcijfers [...]

Nieuwe openingstijden

Bloem is vanaf 1 september 2016 langer open! Wij gaan open vanaf 07.30 en zijn [...]

Nieuwe vestiging in de Waalstraat

Kinderdagopvang Bloem opent per 1 januari 2017 een nieuwe vestiging in de Rivierenbuurt. Onze derde [...]