Zindelijkheidsbeleid

Bij zindelijkheid is er een verschil tussen de situatie thuis en op de crèche. Op de crèche zien de jongere kinderen dat grote kinderen al naar de wc gaan en vinden dat vaak interessant. Als we merken dat ze er interesse in hebben, door bijvoorbeeld hun neus tegen het glas van de badkamer te drukken wanneer een grote peuter op de wc zit, nemen we ze eens mee naar binnen om te laten zien hoe dat in z’n werk gaat. Spelenderwijs begeleiden wij de kinderen in het proces van zindelijk worden.

We zullen indien een kind inderdaad interesse heeft het kind op gezette tijden even op het potje of op de wc zetten om aan het idee te wennen. Als kinderen na hun derde nog geen zin hebben om zindelijk te worden, het wel lekker makkelijk vinden, zullen we ze actief proberen te stimuleren. Bijvoorbeeld door middel van luierbroekjes, die ze vaak erg interessant vinden omdat ze die zelf aan en uit kunnen doen.

En ook door ze erg toe te juichen wanneer ze wel een poging doen. Maar we zullen ze absoluut niet pushen. Door het kind af te wijzen omdat het niet snel genoeg zindelijk zou zijn, kan het heel onzeker worden. Het ene kind is nu eenmaal wat later dan het andere. Het kind zal van naturen zijn of haar lichaam gaan ontdekken en daar hoort zindelijk worden bij.

Hygiëne

Bij het proces van zindelijk worden hoort ook het zich bewust zijn van hygiëne, zo leren we dat doortrekken en handen wassen, met zeep, er altijd bij hoort.

 

Schrijf je kind gratis en vrijblijvend in!

Binnen 5 minuten is het geregeld.
Gratis inschrijvenGratis inschrijven

Nieuws

Slaap kindje slaap

Slapen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zeker voor jonge kinderen. Tijdens de slaap [...]

De bijzondere boterham

Wat wil je op je broodje? Plakjes kaas, kipfilet, zuivelspread, vegetarische smeerworst of humus? De [...]

Nieuwe inrichting locaties

Onlangs werd kindercentrum Altijd Lente onderdeel van Kinderdagverblijf Bloem. Deze overname was voor ons een [...]