Waalstraat in de Rivierenbuurt

Kinderdagopvang Bloem opent per 1 januari 2017 een nieuwe vestiging in de Rivierenbuurt. Onze derde vestiging opent in de Waalstraat. Kinderdagverblijf Bloem heeft in de afgelopen 15 jaar een goede naam op gebouwd als het gaat om goede kinderopvang. Bloem staat bekend om kleinschalige vestigingen, waarbij een warme en veilige omgeving voor kinderen altijd voorop staat. Bloem is door de gemeente 5 jaar geleden uitgekozen als een van de vijf beste kinderdagverblijven in Amsterdam. Samen met vier andere collega bedrijven zitten wij hierdoor in de Kwaliteitskring en hebben wij regelmatig overleg met elkaar en ook met de gemeente.

De nieuwe vestiging is de afgelopen tijd geheel verbouwd en wordt volgens de laatste inzichten ingericht. De ruimtes zijn groot en licht opgezet en voorzien van een geavanceerd luchtbehandelingssysteem.

De locatie beschikt uiteraard over een mooie tuin, die geheel nieuw wordt opgezet. Hier is veel plaats voor groen en allerlei leuke speelelementen waar kinderen heerlijk op ontdekkingstocht kunnen gaan. Ook is de tuin verdeeld opgedeeld in twee gedeeltes, net zoals bij onze andere vestigingen, hierdoor hebben de baby’s en peuters ieder een eigen gedeelte om te spelen.

U kunt u nu per direct inschrijven voor deze vestigingen. Wij hebben nog enkele plekken beschikbaar.

Kinderdagverblijf Bloem biedt pedagogisch hoge kwaliteit en ook de kwaliteit van materialen is van hoog niveau. In een kwalitatieve goede organisatie werken leidsters met plezier en zorgt dit ervoor dat alle energie in zaken kan worden geïnvesteerd die van belang zijn, namelijk de kinderen.

Kinderdagverblijf Bloem is op uitnodiging van de gemeente Amsterdam lid geworden van de Kwaliteitskring Kinderopvang. Dit is een kring met 5 andere kinderdagverblijven die door de GGD zijn verkozen tot beste kinderdagverblijven van Amsterdam.

Ook heeft kinderdagverblijf Bloem in 2014 de Tevredenheidsaward Noord Holland gewonnen. Dit is een prijs voor het meest klantvriendelijke kinderdagverblijf in de provincie.

Bloem is een kinderdagverblijf met horizontale groepen, dus kinderen van 0-2 jaar in een groep en de peuters van 2-4 jaar in een groep Dit is de indeling die ons inziens het meeste rust geeft voor de kinderen. Andere kinderdagverblijven kiezen soms voor verticale indeling (0 tot 4 jarigen bij elkaar op 1 groep), maar dat is in onze ogen geen optimale indeling.

Door horizontale opvang te bieden kunnen wij de activiteiten op de groepen het beste afstemmen op wat kinderen van een bepaalde leeftijd nodig hebben.

Het dagelijks contact met de pedagogisch medewerksters is, zowel voor de kinderen als voor de ouders, een van de belangrijkste zaken in de opvang van jouw kind. Daarom hechten wij veel waarde aan het investeren in onze medewerkers, en besteden wij veel aandacht aan opleidingen, functionering en ontwikkeling van onze medewerkers.

Bij kinderdagverblijf Bloem zorgen wij ervoor dat er vaste gezichten op de groep staan, zodat de kinderen een band met hen kunnen opbouwen en zich veilig en vertrouwd voelen.

We besteden veel aandacht aan muziek en dans. Dit is voor de meeste kinderen een goede uitlaatklep. Het belangrijkste vinden wij dat kinderen plezier hebben in het uiten van hun creativiteit.

Bloem werkt samen met Stichting Memorabele Momenten. Dit betekent dat er wekelijks een jonge getalenteerde artiest met steeds een ander instrument bij ons op bezoek komt om de kinderen kennis te laten maken met bijzondere mensen, muziek, dans en andere vormen van kunst vanuit alle werelddelen. Ook door de baby’s wordt er heel enthousiast gereageerd op de bezoeken van Memo.

Wij zijn een kleine organisatie, een familiebedrijf. De directie bestaat uit Ramon en Gila (sinds 2001 gelukkig getrouwd!) die iedere dag op beide vestigingen aanwezig zijn en altijd aanspreekbaar zijn, eventueel via de email mocht je ons niet treffen.

Marlies is de leidinggevende van beide vestigingen en ook zij is iedere dag op beide vestigingen te vinden. Bovendien staan Gila en Marlies ook met enige regelmaat op de groepen als pedagogisch medewerkster. Dit om feeling te houden met de werkvloer en kinderen, maar ook fungeren zij als vaste invallers wanneer vaste medewerkers afwezig zijn.

Beide locaties van kinderdagverblijf Bloem hebben 1 babygroep en 1 peutergroep. Dit betekent dat iedereen elkaar kent en het voor de kinderen overzichtelijk en vertrouwd blijft.

De overstap van de babygroep naar de peutergroep verloopt dan ook gemakkelijk voor de kinderen, omdat ze de leidsters van de peutergroep al kennen, bijvoorbeeld door het gezamenlijk buiten spelen.

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar DIRECT INSCHRIJVEN CONTACT OPNEMEN BEREKEN UW NETTO BIJDRAGE

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar DIRECT INSCHRIJVEN CONTACT OPNEMEN BEREKEN NETTO BIJDRAGE

Slaap kindje slaap

Slapen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zeker voor jonge kinderen. Tijdens de slaap verwerken en ordenen de hersenen namelijk de gebeurtenissen en informatie van die dag. En je kunt je voorstellen dat een [...]

De bijzondere boterham

Wat wil je op je broodje? Plakjes kaas, kipfilet, zuivelspread, vegetarische smeerworst of humus? De keuze is reuze. En dat is precies waarom Bloem de bruine boterham blijft aanbieden, in plaats van iedere dag een [...]

Nieuwe inrichting locaties

Onlangs werd kindercentrum Altijd Lente onderdeel van Kinderdagverblijf Bloem. Deze overname was voor ons een mooie aanleiding om het huidige pedagogisch beleid onder de loep te nemen. We zijn ons gaan verdiepen in het pedagogisch [...]